Szalagfüggöny

A szalagfüggönyök – vagy más néven hőfüggönyök, termofüggönyök, hőszigetelő függönyök, ipari függönyök, illetve szalagkapuk – széles választékban állnak rendelkezésre.

Szalagfüggöny

Ugyanakkor – a lágy PVC felhasználásának köszönhetően – a szalagfüggönyök gyorsan és könnyen átjárhatók mind személyek, mind bármilyen jármű számára.

Szalagfüggöny

A minőségi szalagfüggönyök megtartják a rugalmasságukat, és a belső terek higiéniai elválasztására is alkalmazhatók.

Raktárak, ipari épületek bejáratai, gyárak, mezőgazdasági üzemek, de akár éttermek is –ezek mind olyan helyek, ahol hasznosak lehetnek a minőségi szalagfüggönyök. Nemcsak huzat ellen védenek, hanem télen csökkentik a hőveszteségeket, és minimalizálják a porbehatolás veszélyét is.

A szalagfüggönyök használatának számos más előnye is van: képesek például csökkenteni a zajszintet, és a velük ellátott nyílás a természetes fény további forrásaként szolgálhat. Ugyanakkor – a lágy PVC felhasználásának köszönhetően – a szalagfüggönyök gyorsan és könnyen átjárhatók mind személyek, mind bármilyen jármű számára. A minőségi szalagfüggönyök megtartják a rugalmasságukat, és a belső terek higiéniai elválasztására is alkalmazhatók.

Szalagfüggönyök használata - Felhasználási példák:

Szalagfüggöny - Szalagfüggönyök használata: Ipari épületek bejáratai Ipari épületek bejáratai
Szalagfüggöny - Szalagfüggönyök használata: Ajtók Ajtók
Szalagfüggöny - Szalagfüggönyök használata: Hűtő- és fagyasztókamrák Hűtő- és fagyasztókamrák
Szalagfüggöny - Szalagfüggönyök használata: Hűtőberendezések Hűtőberendezések
Szalagfüggöny - Szalagfüggönyök használata: Fürdők és uszodák Fürdők és uszodák
Szalagfüggöny - Szalagfüggönyök használata: Rovarriasztó PVC szalag Rovarriasztó PVC szalag

Szalagfüggönyök használata: Ipari épületek bejáratai

Nagy nyílásokat lezáró, forgalmas ipari üzemekben használható függönyök 

Az üzemcsarnokok, raktárak vagy gyárak bejárati nyílásaiba szerelt PVC szalagfüggönyök gátolják a fűtött helyiségekből való hőszivárgást, kiküszöbölik a huzatot, csökkentik a por- és zajszintet, megakadályozzák a madarak berepülését. A PVC szalagok lehetővé teszik a targoncák és személyek gyors és folyamatos átjárását. Mindamellett nem korlátozzák a fény bejutását.

Felhasználási területek:

üzemcsarnokok, raktárak, gyárak, műhelyek stb. belső és külső bejárati nyílásai

A PVC szalagfüggönyök méretre készülnek, és galvanizált vagy rozsdamentes acél tartószerkezetre kerülnek felfüggesztésre. A kampós kialakítású tartószerkezet lehetővé teszi a szalagok tetszőleges elosztását és átfedését, valamint az egyes szalagok gyors és egyszerű cseréjét, illetve eltávolítását (pl. a nyári időszakra). A függönyök fix vagy eltolható kivitelben állnak rendelkezésre. 

Előnyök:

 • ellenőrizhetetlen hőveszteségek megakadályozása
 • huzat, por és zaj elleni védelem
 • madarak berepülése elleni védelem
 • az alkalmazottak védelme

Szalagfüggönyök használata: Ajtók

Kisebb méretű függönyök a személyforgalmú átjáró nyílásokhoz

A bejárati és átjáró nyílásoknak a PVC szalagfüggönyökkel való ellátása nyáron növeli a klímaberendezés hatékonyságát, télen pedig megakadályozza a hőveszteségeket. A függönyök védelmet nyújtanak a rovarok berepülése ellen, és kiküszöbölik a huzatot.

Felhasználási területek:

Bejárati ajtók, a boltok raktára és eladótere közötti átjárók, raktárajtók stb.

A PVC szalagfüggönyök méretre készülnek, és galvanizált vagy rozsdamentes acél tartószerkezetre kerülnek felfüggesztésre. A kampós kialakítású tartószerkezet lehetővé teszi a szalagok tetszőleges elosztását és átfedését, valamint az egyes szalagok gyors és egyszerű cseréjét, illetve eltávolítását. A függönyök fix vagy eltolható kivitelben állnak rendelkezésre.

Előnyök:

 • nyáron a klímaberendezés hatékonyságának növelése
 • télen a hőveszteségek megakadályozása
 • rovarok és madarak berepülése elleni védelem
 • huzat, por és zaj kiküszöbölése

Szalagfüggönyök használata: Hűtő- és fagyasztókamrák

Hűtő-, illetve fagyasztókamrák és járművek nyílásait lezáró függönyök

A PVC szalagfüggönyök használata a hűtő- és fagyasztókamrákban megakadályozza a hideg levegő kiszivárgását, meghosszabbítja a hűtőaggregátok élettartamát, növeli a hűtés hatékonyságát, és így csökkenti az energiaköltségeket.

Felhasználási területek:

hűtő- és fagyasztókamrák, a kamrákon belüli térelválasztás, haszonjárművek hűtő felépítményei

A PVC szalagfüggönyök rozsdamentes acélból készült kampós lécre kerülnek felfüggesztésre úgy, hogy a szalagok átfedik egymást. Fagypont alatti hőmérsékletű környezetben fagyálló, alacsony hőmérsékleteknek ellenálló PVC szalagokat kell használni.

Előnyök:

 • a hűtő- és fagyasztókamrákban lévő hideg levegő kiszivárgásának megakadályozása
 • állandó hőmérséklet fenntartása az áru be- és kipakolása idején is
 • rovarok berepülésének megakadályozása az áru be- és kipakolása idején
 • a hűtőaggregátok hosszabb élettartama hűtő felépítményei

Szalagfüggönyök használata: Hűtőberendezések

A hűtőberendezésekre, húspultokra vagy fali hűtőregálokra felszerelt PVC szalagfüggönyöknek köszönhetően még nyáron és a téli fűtési szezonban is fenntartható a hűtőberendezésen belüli állandó alacsony hőmérséklet. A szalagfüggönyök ezzel meghosszabbítják a hűtőaggregátok élettartamát, és növelik a kínált termékek minőségét.

Felhasználási területek:

hűtőszekrények, húspultok, fali hűtőregálok

A szalagokat fehér PVC profil tartja átfedések nélkül, így a szalagok nem zavarják a vevőt a kínált termékekhez való hozzáférésben. A PVC profil fúrásmentes ragasztással vagy szegecseléssel kerül felrögzítésre.

Előnyök:

 • energiamegtakarítás
 • egyenletes és alacsonyabb hőmérséklet a hűtőberendezésen belül
 • rovarok berepülése elleni védelem
 • a hűtőaggregátok hosszabb élettartama

PVC profilból álló tartószerkezet

A PVC szalagfüggönyt szilárd, fehér PVC profil segítségével rögzítjük a hűtőberendezésre. A PVC profil nem teszi lehetővé a szalagok átfedését, de a kis nyílások esztétikus, hatékony és kényelmes szigetelését biztosítja. Kizárólag 100 x 1,2 mm méretű PVC szalaggal használható.

A PVC profil három részből áll:

 1. „C“ profil: ez a rész a hűtőberendezésre, illetve a nyílás fölé szerelendő,
  II. „A“ és „B“ profilok: ezek közé a profilok közé befogjuk a szalagokat, és így együtt beillesztjük a „C“ profilba.

Szalagfüggönyök használata: Fürdők és uszodák

A fürdők vagy uszodák belső és külső terét elválasztó függönyök

A fürdők, illetve uszodák külső térbe vezető nyílásaira felszerelve a PVC szalagfüggönyök megakadályozzák a belső tér temperált levegőjének kiszivárgását.

Felhasználási területek:

Fürdők és uszodák külső nyílásai, zuhanyozók, szaunák

A szalagfüggönyöket koracél tartószerkezetre szereljük. Hatékonyabb szigetelés érdekében a szalagok átfedik egymást. Színes szalagok feldobják az uszoda vagy a fürdő hangulatát, és jól illeszkednek a belső tér összképéhez.

Előnyök:

 • a temperált levegő elválasztása a kültéri levegőtől
 • karbantartásmentes megoldás
 • kellemes, esztétikus környezet kialakítása

Szalagfüggönyök használata: Rovarriasztó PVC szalag

Rovarriasztó PVC szalag

A rovarriasztó sárga PVC szalagot speciálisan úgy fejlesztették ki, hogy hatékony legyen a nemkívánatos rovarok elleni harcban. Tulajdonságainak köszönhetően nemcsak szúnyogokat, hanem pókokat, atkákat és kullancsokat is taszít, és megakadályozza az épületekbe való berepülésüket. A védőhatás hátterében egy aktív és egy passzív összetevő áll.

Az aktív összetevő - a citromnád speciális kivonata – a nemkívánatos rovarok 80 %‑át riasztja el 12 hónapon át.

A passzív összetevő - a PVC szalag színösszetételének a hullámhossza, amely kívül esik azon a tartományon, amit a rovarok meg tudnak különböztetni. Emiatt a rovarok nem látják a PVC függönyt, nekirepülnek, és elpusztulnak (100 %‑os a hatékonyság).

Ilyen típusú szalagot a WHO (Egészségügyi Világszervezet) is javasol a betegségeket (zika-vírust, maláriát) terjesztő rovarok elleni harc hatékony eszközeként, tekintettel az emberek egészségére.

 • átlátszóság
 • erős rovarriasztó hatás
 • a szalagnak nekirepülő szúnyogok 100 %‑a elpusztul
 • megfelel az Egészségügyi Világszervezet ajánlásának

5 tipp a szalagfüggönyök alkalmazásához

A szalagfüggönyök – vagy más néven hőfüggönyök, termofüggönyök, hőszigetelő függönyök, ipari függönyök, illetve szalagkapuk – széles választékban állnak rendelkezésre.

Azon gondolkozik, vajon az Ön cégének is hasznára válnának‑e a szalagfüggönyök? Az alábbiakban néhány tippet talál a lehetséges alkalmazásukhoz.

 • Az ipari épületek bejárataiban: az iparban nagy nyílások zárásaként alkalmazhatók a szalagfüggönyök.
 • Ajtókban: kisebb méretű szalagfüggönyök személyforgalmú átjáró nyílásokban használhatók, pl. a műhely és a garázs elválasztására.
 • Hűtőkamrákban: a szalagfüggönyök a hűtő- és fagyasztókamrák nyílásainak lezárására szolgálnak, megakadályozva a hideg kiszivárgását, és ezzel csökkentve az energiaköltségeket.
 • Hűtőberendezésekben: a szalagfüggönyök a húspultokat, fali hűtőszekrényeket és hűtőregálokat lezáró függönyként érvényesülnek.
 • Fürdőkben és uszodákban: a szalagfüggönyök segítségével elválasztható a belső és a külső tér.

Bezárás [X]

Ajánlatkérés

PVC Szalagfüggöny- felfüggesztéssel

PVC szalag (fm)

Lengőajtó

Hegesztőfüggöny

Éjszakai roló